Tapiola Golf Center TAGI

A new three-storey club house was built over the golf course on the former municipal waste landfill in Mankkaa, Espoo.

The first floor of the building is an open and customisable area that serves the purpose of a golf supply store in the golf season, whereas in the winter, the area taken by the store is significantly smaller, and most of the area is reserved for teaching and coaching activities and indoor practicing. The second floor is reserved for technical facilities. The top floor features the club’s reception lobby, a restaurant and its kitchen, toilets, offices, saunas, a lift and a large sunny outdoor terrace with a tremendous view over the golf course. An area immediately next to the club house is reserved for a range, a training putting green and a parking lot and charging station for electric golf trolleys.


Espoo, 2016
Principle and Architecture Design

Client
Tapiola City Club

Gross Area
2100 m²

Project timeline
Taivallahti Barracks

Next case