Suomen Apteekkariliitto

 

Toimistomme ja Apteekkariliiton yhteistyö alkoi jo puoli vuosikymmentä sitten, kun tutkimme mahdollisuutta peruskorjata yrityksen vanhana kotina toiminut arvokiinteistö. Samalla henkilökunnan kanssa kartoitettiin yritykselle uusia toiminta- ja työskentelytapoja. Työpajojen ja kyselyiden kautta kirkastunut näkemys tavoitelluista muutoksista johti lopulta päätökseen etsiä Apteekkariliitolle kokonaan uudet tilat.

Suunnittelua ohjasi yrityksen tahto uudistaa työskentelytapojaan ja -kulttuuriaan. Onnistuminen varmistettiin toistuvien suunnitelmaesittelyiden avulla: Apteekkariliiton osaajailta saatiin jatkuvaa palautetta, joiden mukaan suunnitelmia tarkennettiin. Työympäristöön luotiin kalustukseltaan, äänimaailmaltaan ja tunnelmaltaan vaihtelevia tiloja, jotka vastaavat erilaisiin työskentely- ja vuorovaikutustarpeisiin. Uudistuksen lopputuloksena toimiston rooli yhteisön tukipilarina sekä innostumisen ja inspiroitumisen tyyssijana vahvistui.


Helsinki, 2022
Arkkitehtisuunnittelu, sisustussuunnittelu

Tilaaja
Suomen Apteekkariliitto

Kuvat
Kuvio, Martin Sommerschield

Projektin aikajana

Apteekkariliiton työympäristöprojektia ohjanneet tavoitteet olivat yhteisöllisyyden lisääminen, tilojen avaruuden ja hengittävyyden vaaliminen sekä erilaisten työnteon tarpeiden huomioiminen. Lämminhenkisissä tiloissa apteekeille tunnusomainen vihreä toistuu vaihtelevissa pinnoissa ja tekstuureissa. Tilaan luotiin päästä päähän ulottuvia pitkiä näkymiä, joiden kautta valo kulkee tilasta toiseen.

Avara ympäristö tekee kunniaa sekä liiton nykyiselle vahvalle brändille että alan pitkälle historialle. Tilat suunniteltiin katse tiukasti tulevaisuudessa, mutta lounge-tiloissa pääsee tunnelmoimaan myös mennyttä: vitriinit vanhoine lääkepulloineen ja -tarvikkeineen mahdollistavat kiehtovat kurkistukset apteekkarialan historiaan.

Toimisto on kokoontumisen, ajatusten jakamisen ja yhteistyön vaalimisen paikka. Samalla se ottaa kattavasti huomioon hybridityön vaatimukset: Keskittymistä tukevien työskentelyalueiden lisäksi tiloista löytyy sopivia soppia videopuheluita ja yksityisiä keskusteluja varten. Lämminhenkiset kokoontumistilat, kuten koko väen yhteen kokoava keittiöalue sekä esimerkiksi ideointiin mainiosti soveltuvat viihtyisät vetäytymistilat, houkuttelevat etätöistä toimistolle. Apteekkariliiton tiloissa on myös studiotila, jossa nauhoitetaan opetusmateriaaleja ja tiedotustilaisuuksia.

Mikä tärkeintä: käyttäjät ovat olleet uuteen työympäristöönsä ihastuneita, ja tilojen on koettu tukevan työntekoa erinomaisesti.

The Loft House

Seuraava projekti