The Loft House

 

The Loft House on rakennusyhtiö EKEn tilaama ja myös yrityksen pääkonttorina toimiva toimistotalo Espoossa. Voitimme suunnittelukilpailun ehdotuksella, joka oli EKEn kaltainen: rehellinen, juureva ja arvovaltainen. Kontrasteilla ennakkoluulottomasti leikittelevä suunnitelma ammentaa sekä menneestä että tulevasta – 60-vuotiaan yrityksen pitkästä konstailemattomasta historiasta sekä sen tämänhetkisestä roolista teknologian eturintamassa. Betoni ja tiili kertovat yrityksen vankasta rakenteesta, EKEn nimikkomateriaali tammi lämmöstä ja inhimillisyydestä.

Talon julkisivut näyttäytyvät kauempaa katsottuna säntillisenä ja selkeänä, lähestyttäessä muurauksen reliefipinnalla ja ikkunoiden muodostamalla graafisella sommitelmalla saadaan syvyyttä ja lämpöä rakennukseen olemukseen. Pääsisäänkäynnin kohdalla pelkistetty rakenne rikottiin vaikuttavalla veistosmaisella leikkauksella. Kaavan suhteen otettiin tietoinen riski: venyttämällä kaavan rajoja saatiin säästettyä tontin komeita puita ja luotua rakennukselle sylimäinen sisääntuloaukio. Lasiseinän takana avautuu usean kerroksen korkuinen aulatila, joka herättää paitsi kohteeseen saapuvien, myös ohikulkijoiden huomion. Loft-toimiston avarat, isoin lasipinnoin rajatut tilat ovat viittaus myös tulevaisuuteen kurkottavaan asenteeseen.


Espoo, 2021
Pääsuunnittelu, arkkitehtisuunnittelu, sisustussuunnittelu, opastesuunnittelu

Tilaaja
EKE-Rakennus

Valokuvat
Kuvio, Martin Sommerschield

Projektin aikajana

Lasijulkisivu häivyttää sisä- ja ulkotilan rajaa: sisääntuloaukion puiden vehreys on vahvasti läsnä myös rakennuksen sisällä.

Tiloihin suunniteltu opastekonsepti toistaa rakennuksen materiaalipalettia ja minimalistisen selkeää muotokieltä.

Sara Hildénin taidemuseo, kilpailuehdotus

Seuraava projekti