Pääkonttori

Uudet pääkonttoritilat suunniteltiin vuonna 1986 rakennettuun ja 2009 peruskorjattuun kolmikerroksiseen toimistorakennukseen. Parviainen Arkkitehdit Oy on ollut pääsuunnittelijana kaikissa rakennuksen eri kehitysvaiheissa. Teräsbetonipilari-palkkirungon sekä suuren ikkunapinta-alan johdosta rakennus mahdollistaa monipuolisen muunneltavuuden ja tila on valoisa ja hengittää. Rakennuksen luonnetta kunnioitettiin muutoksessa ja julkisivut sekä toimintaperiaate säilytettiin pitkälti ennallaan. Ullakon laajennettu edustustila saunaosastoineen ja terasseineen istutettiin rakennuksen arkkitehtuuriin. Lopputulos on ajaton ja raikas.

Asiakas toivoi uuden pääkonttorin ilmentävän yrityksen arvoja, esittelevän Suomea ulkomaisille vieraille, ja edesauttavan työskentelykulttuurin muutosta. Perinteisen koppikonttorin sijaan lähdimme suunnittelemaan avointa, inspiroivaa, yhteistyöhön kannustavaa työympäristöä, jossa olisi helppo löytää tila myös vetäytymiseen ja luottamuksellisiin neuvotteluihin. Muuntojoustavuuteen, energiatehokkuuteen, materiaalien terveellisyyteen ja ekologisuuteen kiinnitettiin erityistä huomiota. Halusimme luoda kokonaisuuden, jossa niin arkkitehti-, sisustus- kuin pihasuunnittelukin kertovat samaa tarinaa.

Tällä toimistolla on vehreä, koivuinen sydän. Vapaamuotoinen puurimakatto luo tunnelmaa pääportaan ympäristön kohtaamisalueelle taukokahviloineen. Värit auttavat suunnistamaan tiloissa ja kerroksissa: sydänalueen intensiivisestä vihreästä liu´utaan asteittain kohti sinistä ja keltaista mitä kauemmas keskialueelta kuljetaan.

Suomalainen luonto näkyy neuvotteluhuoneiden teemoissa sekä väreinä, muotoina että materiaaleina. Värisävyt jäljittelevät luonnon väriharmoniaa, ja materiaalit luonnon pintatekstuurien hienovaraisia variaatioita. Valittu tematiikka jatkuu johdonmukaisesti ulkotiloista sisätiloihin.

Tässä projektissa olennaista on myös se, mikä ei näy: asiakkaalla ja suunnittelijalla oli yhteinen toive saada piilotettua asennukset ja työpisteiden kaapeloinnit. Korjauskohteessa tämä toi lisähaasteita, mutta lopputulos on erittäin onnistunut, käyttäjäystävällinen ja muuntojoustava.


Espoo, 2017
Pääsuunnittelu, arkkitehtisuunnittelu, sisustussuunnittelu, miljöösuunnittelu

Bruttoala
12 000m²

Valokuvat Mika Huisman / Decopic

Projektin aikajana
Taivallahden Kasarmi Loft

Seuraava projekti