Nature In My BackYard, kilpailuehdotus

Lauttasaarenmäen varrelle sijoittuvat kytketyt pientalot muodostavat rytmikkään sarjan kuutiomaisia massoja, jotka hahmottuvat pohjoisen suuntaan suljettuina, tiilisinä volyymeinä ja aukeavat puistoon lasisina ja valoisina.

Rakennukset on jaettu asumis- ja hyvinvointialueisiin, jotka erottuvat arkkitehtuurissa omina massoinaan. Tilat yhdistyvät kokonaisuudeksi valoisalla portaalla. Ensimmäinen kerros on varattu oleskelulle: aula, keittiö, ruokailutilat ja olohuone muodostavat avaran kokonaisuuden, joka jatkuu terassina ulkotilassa. Toisen kerroksen makuuhuoneet muuntuvat elämäntilanteen mukaan joustavan pohjaratkaisun ansiosta.

Toisessa kerroksessa on makuuhuoneiden lisäksi hyvinvointikeskus, johon sijoittuvat kylpyhuone, sauna sekä kodinhoitotilat ja WC. Hyvinvointiosan alle sijoittuvat tekniset tilat, varasto sekä autopaikka. Omana puuverhoiltuna elementtinään hyvinvointinoppa on uusi tulkinta vanhanajan pihasaunasta. Kylpyalueen vilvoitteluterassi on sisäänvedetty naapurien katseilta suojaan. Hyvinvointinopan katto toimii kesäterassina, jossa on tilaa vaikkapa auringonottoon tai pienelle kattopuutarhalle.


Helsinki 2017-2018
Pääsuunnittelu, arkkitehtisuunnittelu, sisustussuunnittelu

Tilaaja
As.Oy Lauttasaarenmäki 5, kutsukilpailu

Bruttoala
1400m²

Projektin aikajana
Vantaan Energia

Seuraava projekti