Helsingin keskustassa, Kluuvikadulla, on toiminut elokuvateatteri vuodesta 1909. Hankkeen tavoitteena oli herättää uudelleen henkiin nykyinen, vuonna 1974 valmistunut rakennus.

Hankkeen päälinjoina pidettiin rakennuksen kulttuurihistoriallista arvoa elokuvateatterina sekä harvinaisen hyvin säilyneen 1970-luvun interiöörin hengen säilyttämistä. Peruskorjauksen yhteydessä alkuperäistä säilytettiin niiltä osin, kun se ei ollut ristiriidassa nykyisen toiminnan kanssa. Sisustuskonsepti rakennettiin Finnkino Oy:n toiveita ja tarpeita kuunnellen rakennuksen erityislaatua ja identiteettiä kunnioittaen.

Kahdesta elokuvasalista koostuvan teatterin pienempi on asemakaavassa suojeltu, paikkaan sovitettu kopio entisen elokuvateatterin salista. Tämä sali restauroitiin alkuperäiseen loistoonsa. Yläkerran isompi elokuvasali, Maxim 1 kunnostettiin käyttöön 70-luvun henkeä kunnioittaen.

Maximin uuden palvelukonseptin mukaisesti teatteriin suunniteltiin kaksi baaria palvelemaan elokuvakävijöitä. Anniskelupisteistä asiakkaan on mahdollista ostaa esimerkiksi lasi viiniä ja tapas-lajitelma elokuvasalissa nojatuolissa istuen nautittavaksi. Lämpiöiden ilmettä kohennettiin ja wc-tilat uudistettiin. Sisääntuloaulaan sijoitettiin rakennuksesta puuttunut esteetön wc- sekä henkilökunnan tila. Lisäksi tehtiin taloteknisiä uudistuksia.

VR-mallinnusta käytettiin hankkeessa sekä suunnittelija työkaluna, että markkinoinnin apuna. Yhteistyötä tehtiin myös eri Pelastetaan Maxim -ryhmän kuin suunnittelun taustaryhmänkin kanssa suunnittelun edetessä.


Helsinki 2016-2018
Pääsuunnittelu, arkkitehtisuunnittelu, sisustussuunnittelu

Tilaaja
Arkkitehti- ja pääsuunnittelu:
Vakuutusyhtiö Ilmarinen

Sisustussuunnittelu:
Finnkino Oy

Bruttoala
1500m²

Valokuvat
Mika Huisman

Projektin aikajana

Näkymä Kluuvikadulta

Maxim 2, restauroitu elokuvasali

Maxim 1, 1970-luvun elokuvasali

Yläkerran lämpiö

Nature In My BackYard, kilpailuehdotus

Seuraava projekti